StylTip

Kapr na bílo

 

Blíží se Vánoce, svátky klidu a pohody, pojďme se inspirovat zajímavým receptem na přípravu kapra. Kapr k českým Vánocům neodmyslitelně patří, já si rozhodně rybu dopřeji i v průběhu roku neboť patří k mým velice oblíbeným jídlům, takže věřím, že i vy si tento jednoduchý pokrm uděláte nejen o Vánocích, ale třeba i v parném létě.

 

Připravíme si:

 

10 porcí kapra

100g křenu

1/2l smetany

1 paličku česneku rozetřeme nebo prolisujeme

sůl dle chutí (ryba snese víc)

 

 

Nasolené porce kapra v pekáči potřeme prolisovaným (rozetřeným) česnekem  a dáme do vyhřáté trouby kůží nahoru (aby se nepřipekla) a pečeme na 180°C asi 15-20 minut.

 

 

Mezitím si nastrouháme křen a rozmícháme ho ve smetaně.

 

 

 

 

Směsí křenu a smetany potom kapra polijeme a ještě tak 10 - 15 minut pečeme v troubě.

 

 

 

 

Jako přílohu možno chleba, ale jak já říkám, na chleba se těžko vydělává a proto mne kapr chutná nejlépe samotný

 

 

 

 Dobrou chuť přeje Pavel Čermák, StylTip - account manager